ZONH

Een duurzame toekomst is een gezonde toekomst

Duurzame zorg

Samen werken aan een gezonde toekomst

Wist u dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van patiënten en de toekomst van onze zorgsector? Zorgorganisaties hebben de unieke kans om een positieve impact te maken op zowel het welzijn van onze patiënten als op de wereld om ons heen.  

Door verduurzaming kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en de gezondheid van onze gemeenschappen bevorderen. Van het verminderen van afval en het besparen van energie tot het promoten van gezonde leefstijl en het implementeren van groene initiatieven, er zijn tal van mogelijkheden om duurzaamheid te integreren in de dagelijkse praktijk. 

Als ondersteuningsorganisatie staan wij klaar om u te begeleiden en te ondersteunen bij het implementeren van duurzaamheidsinitiatieven. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze inwoners, wijken en regio. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we samen kunnen werken aan een duurzamere toekomst voor de gezondheidszorg. 

Aan de slag met duurzaamheid?

Het recent verschenen Kader Passende Zorg beschrijft wat er moet gebeuren om de zorg toekomstbestendig te maken:  “In 2040 draagt de zorg optimaal bij aan het gezond (samen)leven van alle mensen in Nederland, met het besef dat daarvoor verhoudingsgewijs niet meer mensen en middelen beschikbaar zijn dan nu, en dat dit gepaard moet gaan met de laagst mogelijke impact op klimaat en milieu.”
Afspraken over verdere verduurzaming van de zorg staan beschreven in de
Green Deal Duurzame Zorg 3.0. Deze deal helpt zorginstellingen, overheden en bedrijven bij het uitvoeren van duurzame plannen.
Soms ondervinden zorg- en welzijnsorganisaties problemen wanneer ze duurzame stappen willen zetten. ZONH faciliteert partijen in zorg- en welzijn in het realiseren van hun duurzame ambities. Lees hieronder hoe wij dat doen. 

ZONH visie op
duurzame zorg

Advies en
ondersteuning

Landelijke
verplichtingen

Regionale duurzaamheidsinitiatieven

Landelijke
best practices